Skriver lite, pysslat inget


INGET SVAR ÄN.
Det är så klart att jag väntar, men inget nervösfladder i magen, inget mailkoll varje halvtimma.
Nej, jag tror inte på det helt enkelt.


Andra krönikan inskickad och publicerad. Jag är nog mer nöjd med den första, men folk säger bra saker om dem båda. Min moster skrattade visst väldigt :)

Har börjat förbereda mig inför Sörängen. Vet ungefär vad jag vill säga. Hoppas att de har många frågor också!

Kämpar med min ö. 40 sidor in i redigeringen nu, och drygt 100 sidor skrivna. Om jag ska få ihop historien kommer den dok behöva bli mycket längre än så.För övrigt inser jag att det inte ens augusti än, och ändå tycker jag att det känns som höst.
Eftersom jag inte gillar mellanväder har jag börjat längta efter höstens oväder och svalka. Men okej, om sommaren med klarblå himmel kommer tillbaka kommer jag säkert kunna njuta av den också. 
Antingen eller, okej?

Idag köpte jag en hylla som jag tänkte sätta upp i köket och ha fina burkar med knäckebröd och teer och flaskor med vinäger och vinegretter på. Tänkte måla den vit.
Men den var för bred.
Kanske kan jag hitta något annat ställe för den, eller kanske sågar isär den. Vill göra ett fint duschdraperi också, och en stor taklampa.
Jag saknar helt enkelt pysselhedvig. Var har hon tagit vägen?


Tärningsspelaren är utläst. Väldigt intressant, men kanske inte den bästa bok jag läst. Förstår dock varför den blivit något av en klassiker, för man glömmer inte bort den i första hand.
Nu läser jag Den tatuerade flickan. Jag gillade skarpt förra Oates-boken jag läste, men den här tycker jag bara är seg hittills. Ger den några kvällar till.

Klar igenIgår skickade jag iväg min senaste version av Humlan till min förläggare. Fick autosvar tillbaka: semester till mitten av augusti. Skickade till min redaktör också, och där gick det bättre, för hon var tillbaka redan 19 juli. Hoppas bara hon har tid att läsa också...

Vet inte vad jag tänker egentligen. Det känns inte som om det blir ett "ja". Mer som ett "intressant, bra språk, men...".

Jag hoppas i alla fall att ivägskickandet ska betyda att jag kan ta tag i nya idéer samt fortsätta med mina halvnya. Ny bok på nattduksbordet också. (Veronika bestämmer sig för att dö är utläst med bedömningen bra, tänkvärd och intressant). Nu läser jag Tärningsspelaren.
Det är stora frågor som tas upp i böckerna jag läser just nu: vad är meningen med livet, till exempel. Inga sköna sommardeckare för mig inte. 

Snart är det dags för första krönikan också. Den är i stort sett klar (har faktiskt redan samlat ihop ett tiotal idéer till en eventuell idétorka längre fram). Känner mig konstigt nog mer nervös för vad folk ska tycka om den än för hur Humlan ska mottas. Känner mig inte riktigt redo att sätta igång med något idag. Så istället tänkte jag ta en "ledig" kväll och sätta mig framför teven för att sy på mormors broderi. Klart på torsdag är målet, för då åker jag till västgötaslätten och hälsar på familj och kära vännen som alldeles för sällan kommer hem från England.

RSS 2.0